Apie JUODĄ spalvą 🖤🖤🖤 Mitai ir tikrovė

list Skiltis: Spalvų Praktika Data: favorite Paspaudimai: 92
Maža juoda suknelė, juoda kokybiška odinė rankinė ar batai, juodas klasikinis paltas...Kiek kartų esate girdėję patarimus, jog kiekviena save gerbianti moteris virš 30...40...50...privalo turėti šiuos daiktus. Lietuviai labai myli juodą spalvą, ir aprangoje, ypač šaltesniu metų laiku juoda karaliauja. Iš šios spalvos populiarumo galima būtų daryti išvadą, jog juoda yra super universali spalva ir tinka visiems. Bet ar tikrai? Remiantis spalvinės analizės sistema- juoda spalva paletėse yra ir gerai/puikiai/fantastiškai atrodo tik 4 tipams iš 12 (visos 3 žiemos, Tamsus Ruduo) ir šiek tiek Ryškiam Pavasariui, tačiau tik kaip akcentinė spalva, papildanti ryškiąsias, o ne juodam įvaizdžiui nuo galvos iki kojų.
Juodos, kaip universalios, prabangios ir elegantiškos spalvos konceptas buvo sukurtas 1920aisiais, legendinių mados namų CHANEL. Vėliau pasirodęs filmas "Pusryčiai pas Tifani" su nuostabiaja Audrey Hepburn ir jos ikoniška juoda suknele galutinai įskiepijo mitą, jog juoda yra visada graži, amžina, universali ir visoms progoms. Vistik, kadangi mes galime praktiškai paaiškinti spalvos įtaką įvaizdžiui naudodamiesi sezoninės spalvų analizes įrankiais, atskleisime priežastį kodėl šis konceptas buvo toks sėkmingas ir išsklaidysime mitą, kad juoda- visiems ir visada.
CHANEL mados namų įkurėja Coco Chanel garsėja savo elegancija, rafinuotumu, ir ši stiliaus kryptis buvo naudota nuo pat pradžių jos kūryboje. Didelis kontrastas, juoda-balta, aiškios formos ir linijos- tai Chanel! Dizainerės kurti rūbai ypatingai tiko pačiai dizainerei ir spalvine prasme, ir formų, linijų prasme. Bandykite spėti koks galėjo būti Coco spalvinis tipas. Ji buvo žiema! Mūsų spėjimas- Tamsi. Tamsioms Žiemoms ypatingai tinka juoda-balta derinys. Taigi, neveltui charizmatiškoji dizainerė taip išpopuliarino juodos konceptą, juk jai pačiai juoda ir visos labai tamsios spalvos ypatingai tinka! Apie žaviają A. Hepburn užsiminiau neveltui-spėkite koks jos spalvinis tipas... Taip, Jūs teisūs, ji taip pat žiema, mūsų spėjimas Vėsi Žiema (Cool Winter). Šių abejų moterų spalvinis kontrastas yra labai aukštas, bruožai ryškūs ir reikalauja ryškesnių, tamsių spalvų. Pritaikius joms tinkamus įvaizdžius, kurie neabejotinai parodo pačius gražiausius jų bruožus, ir vėliau gerai "išreklamavus" turime juodos madą, kuri tęsiasi jau daugelį dešimtmečių. Verta paminėti, kad Chanel mados namus pradžioje išpopuliarino pačios prancūzės, iš kartos į kartą iki šiol žinomos kaip eleganijos etalonu ir "prancūziška elegancija" yra bendrinis terminas. Šioje vietoje neverta ginčytis- tarp prancūzių yra daug žiemų atstovių ir joms tikrai tinka ir CHANEL ir juoda maža suknelė.
O kaip Lietuvoje? Visos šalys turi savo dominuojančius spalvinius tipus. Deja...lietuviški tautiniai išvaizdos bruožai gyvena visiškai priešingoje pusėje nei 3 žiemos sezonai. Žinoma visur yra išimčių ir Lietuvoje turime žiemos spalvinio tipo atstovų, kurie yra tautiniai lietuviai. Vistik jų nėra daug, didžiosios daugumos paletė visiškai netoleruoja juodos spalvos, ir ji mus sendina, atima iš veido gyvybę, ir visiškai neatkartoja mūsų vibe'o (identiteto, nuotaikos). 4 nuotraukoje, apačioje, dešinėje matome rezultatą, kai prie "lietuviško" kolorito bruožų deriname žiemos juodą. Su visa pagarba mūsų mados korifėjui-rezultatas gal ir įdomus pažiūrėti, tačiau abejotinas. Girdėjome, kad politikė labai greitai grįžo prie jai labiau natūralaus stiliaus ir spalvų. Neveltui- juodos spalvos jos švelnūs bruožai visai "neatlaiko".

Lyrinis nukrypimas- turime pasakymą "lietuviai-pikti". O gal mes tik atrodome pikti, nes dėvime daug juodos, kuri mus "piktina" ir mums visai netinka? Nors juodos pagrindu sukurti garderobą yra lyg ir paprasta, tačiau lygiai taip pat paprasta sukurti garderobą be juodos, jei turi savo paletę ir tiksliai žinai kokias spalvas rinktis!

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Arba Reset password