Sezoninė spalvų analizė ir gamta

list Skiltis: Spalvų Teorija Data: favorite Paspaudimai: 87
Pradėkime nuo pradžių: APIE ŽMOGŲ IR SPALVĄ.
Spalvas mes matome visur: gamtoje, mieste, darbe, drabužiuose, mene ir t.t. Žmogus pasaulį suvokia per spalvas, ir jei spalvų neliktų pasaulis pasikeistų nesuvokiamai. Gėrėdamiesi maloniais gamtos atspalviais- saulėlydžiu, medžiais, įvairiomis gėlėmis, mažais geltonais ančiukais, ar obuolio žalumu ar susimąstome, kad:
1. MES ESAME GAMTOS DALIS, TIESĄ SAKANT PATYS ESAME GAMTA
2. MES TAIP PAT ESAME SPALVOTI (ir čia tikrai ne apie rasizmą)
Medžiai turi kamienus, turi lapus, gyvulėliai turi kailiukus ir plunksnas visokiausių atspalvių- vieni švelnių neutralių tonų, visiškai neryškūs, kiti ryškumo kaip šviesoforas. Gamta dažnai būna "susiderinusi" tarpusavyje, todėl gyvūnai gali slėptis floroje ir taip lengviau gyventi. Todėl ir baltosios meškos yra baltos, o ne ryškios rožinės kaip flamingai 🙂
Žmogus taip pat gimsta su daugybe spalvų savo išorėje-oda...plaukai...o ypač visų iki vieno akys! Pilnos tiek atspalvių, kad tikrai rodos žiūri į visatą žiūrėdamas į kažkieno akies rainelę. Visos spalvos, nesvarbu ar tai bus Jūsų automobilio spalva, ar obuolio spalva ar Jūsų odos,  plaukų, akių spalva remiantis spalvų analize turi 3 dimensijas (parametrus) pagal kuriuos jas galima suskirstyti į grupes, tam tikrą sistemą.
Kiekvienas mes gimstame su unikaliu koloritu, ir jei esi "statistinis lietuvis, latvis, estas, lenkas, vokietis ir t.t.,  šis koloritas kadaise buvo pavadinta "baltaodžiai" (tikrai vėl ne apie rasizmą), lyg visi esame vienodi ir nespalvoti. Galbūt todėl taip mėgstame pilką, juodą, geriausiu atveju mėlyną spalvas. Fantazija čia dažnai greitai išsisemia, kadangi eksperimentuoti dažnai būna nedrąsu ar trūksta žinių, neaišku kokie atspalviai, spalvos tinka, o gal net, idealiu atveju, paryškina bruožus. Tuo pačiu neatrodo iššaukiančiai ar juokingai.
Žinant ir išmanant savo sezoninę spalvų paletę išskirtinai tačiau subtiliai rengtis yra 100kart lengviau!
Sezoninė spalvų analizės sistema skirstoma į 4 pagrindinius sezonus, kurie vėliau sudėtingėja, skirstomi dar plačiau. Pradiniai 4 yra: PAVASARIS, VASARA, RUDUO IR ŽIEMA. Pasigrožėkime darkart kokie skirtingi ir gražūs visi šie metų laikai.

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Arba Reset password